Matbloggaren Hannah Bengtzén gick ner 54 kilo

”Nu orkar jag leka tillsammans med barnen”

HÖÖR. ?Efter att Höörsbon Hannah Bengtzén fått sitt tredje barn 2012 visade vågen 136 kilo. Då bestämde hon sig för att göra något åt saken – och sedan dess har hon gått ner otroliga 54 kilo med hjälp av så kallad lchf-kost.
– Det har blivit en enorm skillnad, nu orkar jag leka med barnen, säger Hannah Bengtzén som driver matbloggen ”Alla goda ting”.
Lokaltidningen skrev om Hannah och hennes matblogg för tre år sedan. Då hade hon bloggat i två år och hade 18 000 unika besökare varje månad. Sedan dess har det hänt grejer, inte bara på vågen.
– Den senaste mätningen var jag uppe i 85 000 unika besökare varje månad. Det är såklart jättekul, säger Hannah om utvecklingen.
Hennes viktresa började våren 2013.
– Jag hade tre täta graviditeter bakom mig och kilona hade bara byggts på. Jag var trött, hade svårt att röra mig och hitta kläder som passade.
Receptet till ?framgång blev att ta bort snabba kolhydrater så som socker och vitt mjöl.
– Jag gjorde en egen variant av lchf med mycket grönsaker, inte bara ägg och bacon.
På ett år gick Hannah ner 30 kilo. Totalt har hon nu gått ner 54 kilo.
– Jag är väldigt stolt över mig själv. Från början trodde jag nog inte på att jag skulle lyckas. Att jag kanske skulle klara att gå ner 20 kilo, men det har bara flutit på.
Det senaste ett och halvt året har hon börjat äta mer allsidigt igen, men ändå nyttigt.
– Nu är jag ingen godisråtta längre, jag äter bättre. Jag har cirka tio kilo till jag vill bli av med, men det är ingen stress. Jag känner att jag mår väldigt bra just nu och är piggare och gladare.

Hannahs viktresa har märkts på bloggen, bland annat med fler lchf-recept. Men hon vill inte att den ska utvecklas till en lchf-blogg.
– Jag vill att bloggen ska vara så bred som möjligt, det ska finnas något för alla. Jag har inte skrivit så mycket om min viktminskning på bloggen heller, det är mer fokus på recepten än på mig som person.
Bloggen är bara en fritidssysselsättning, som visserligen tar många timmar i veckan, men till vardags jobbar Hannah som lärare.
– Jag är utbildad ?hudterapeut och är ansvarig för hudvårdsprogrammet och stylistprogrammet på en gymnasieskola i Kristianstad. En stor del av min lediga tid ägnar jag åt bloggen, det är avkoppling för mig.
Men hur är det att blogga om mat och samtidigt försöka gå ner i vikt?
– Jag har försökt göra det till min fördel, att laga god mat som jag delat med mig av på bloggen. Men jag bakade inte lika mycket under den perioden.
Har du några tips till den som vill gå ner i vikt?
– Bestäm dig och sätt ett tydligt mål. Och belöna dig med annat än mat. Dessutom är det bra om du har folk omkring dig som kan stötta dig.

Lite skillnad. Före och efter Hannah Bengtzéns viktminskning på 54 kilo. ?Foto: Privat

Lite skillnad. Före och efter Hannah Bengtzéns viktminskning på 54 kilo. ?Foto: Privat

Publicerad 28 January 2017 05:00

Lokaltidningen Mellanskånes nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få de senaste nyheterna tisdag och fredag