Byggherren:

”Det finns en stor efterfrågan i nuläget”

BA Bygg ska bland annat bygga 84 lägenheter i polishuset

ESLÖV. ?Det byggs så det knakar i Eslöv. Det har inte byggts så mycket sedan miljonprogramsåren, och flera lokala byggherrrar står bakom pågående projekt.
En av dem är familjeföretaget BA Bygg Fastigheter som äger och förvaltar 600 lägenheter i Eslöv med omnejd. Förra året färdigställdes kvarteret Målaren 8 i centrala Eslöv med totalt 90 lägenheter. Och fler projekt är på gång.
– Vi har precis börjat inreda en vind på Storgatan 38/Vävaregränd 2 med åtta lägenheter. Och planen är att komma igång med en nyproduktion vid polishuset i sommar som omfattar 84 lägenheter, säger Bert Andersson på BA Bygg.

Polisens kontrakt löper ut den sista juni och därefter är planen att komma igång med bygget, efter en mindre planändring. Tidigast ett år senare kan de första hyresgästerna flytta in. På lång sikt är planen att bygga ut i ytterligare två etapper.
– Tidigare har vi byggt många tvåor, men alla treor i Målaren tog slut direkt så den här gången har vi valt att satsa på fler treor – och ettor från 35 kvadratmeter.
BA Bygg har fler vindar som kan byggas om, men då krävs planändringar. Bert Andersson tror att företaget kommer att fortsätta satsa.
– Det är en stor efterfrågan på lägenheter idag, det är många sökanden till våra lägenheter, säger Bert Andersson.

null

Publicerad 10 January 2017 06:00

Lokaltidningen Mellanskånes nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få de senaste nyheterna tisdag och fredag