Vattnet är tillbaka – men måste kokas

"Lina brast och föll ner"

MELLANSKÅNE. Under natten till fredagen inträffade ett större strömavbrott i Eslöv med omnejd. Som mest var 14 000 hushåll utan el. Avbrottet har orsakat översvämning i VA Syds anläggning – och nu är dricksvattnet slut.
– Vi arbetar intensivt på att lösa problemet, säger Maria Nordblad Stålgard, kommunikatör på VA Syd.
Från och med klockan 19 kommer nödvattentankar finnas utplacerade på flera platser i och utanför Eslöv. För karta: klicka här.
Strax innan klockan 20 meddelade VA Syd att vattnet var på väg tillbaka. Men invånarna tvingas koka dricksvattnet tills vidare.
På grund av vattenbristen tvingades Karlsrobadet i Eslöv att stänga strax före klockan 12. Samtliga gäster fick lämna badhuset.
Klockan var strax före tre på natten när strömavbrottet inträffade. Enligt elbolaget Kraftringen är kylan boven i dramat.
"Det var bland annat det kalla vädret som gjorde att en lina brast och föll ner på de strömförande delarna i ställverket, vilket orsakade att hela ställverket kortslöts", skriver bolaget på sin hemsida och beklagar det inträffade.
De sista hushållen fick tillbaka strömmen vid 08.30-tiden på morgonen.

Tänk på följande när vattnet kommer tillbaka:

• Använd vattnet sparsamt då vi inte kommer ha full pumpkapacitet för att få ut dricksvattnet de närmaste dagarna.

• Vi rekommenderar dig att koka det vatten du ska förtära då vi inte kan garantera tjänligt dricksvatten på grund av att ledningsnätet har varit utan vatten

Publicerad 06 January 2017 11:38

Lokaltidningen Mellanskånes nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få de senaste nyheterna tisdag och fredag