Bääästa säsongen med hjälp av Fåret Shaun

Rekordsäsong för Skånes Djurpark

HÖÖR. ?Efter flera tuffa år har Skånes Djurpark nu vänt trenden. När årets ordinarie säsong avrundades efter Halloween-firandet så visar besöksstatistiken på en ökning med 20 procent.
– Ambitionen var att öka med 15 procent så vi är såklart glada för att det blev bättre än förväntat. Nu börjar våra satsningar ge resultat, säger Kasper Schumacher som är VD för Skånes Djurpark.
I år har 148 000 besökt Skånes Djurpark och totalt har 10 000 säsongskort sålts. Och över 100 000 turer har åkts i bondens traktor i det nya Fåret Shaun-landet som öppnade i somras.
– Fåret Shaun har såklart gjort jättemycket, men jag tror även det handlar om andra saker, som matningsexpeditionerna som vi började med redan 2015.
Kasper Schumacher ?säger även att man fått positiv feedback från besökarna, och att det blir en marknadsföring i sig.
– Vi ser att betyget ökar på Tripadvisor och antalet följare på Facebook. Dessutom gör vi själva undersökningar bland gästerna.
Under våren var det en riktig ”babyboom” i djurparken med bland annat lodjursungar, älgkalvar och vildsvinskultingar, vilket också lockat fler besökare än vanligt.
Och just ?det att komma nära djuren kommer att vara fokus även framöver.
– Målet är att skapa upplevelser genom djur, natur och äventyr. Vi vill att gästerna ska komma nära djuren, på djurens villkor såklart, och gå hem med en bra naturupplevelse i minnet.
– Vi kommer att utveckla och hitta nya sätt att göra det på. Det finns redan nu nyheter inför nästa år som jag tyvärr inte kan avslöja än, men vi jobbar vidare på samma spår, säger Kasper Schumacher.
Under december ?månad är det julfirande i djurparken innan man stänger för vintern. Veckan innan påsk öppnar man igen. Olika teman, som påsk, halloween och jul, är en annan viktig del i utvecklingen.
– Vi vill skapa nya traditioner, till exempel vid jul, utveckla det ännu mer, säger Kasper Schumacher.
Under julen pyntas hela djurparken med granar, juleljus och marschaller. Dessutom finns det sex olika tomteverkstäder och man kan träffa tomten och hans renar. Jul i djurparken pågår till den 17 december.

null

Publicerad 03 December 2016 06:00