Foto: Printscreen av app

Foto: Printscreen av app

App tar användarna på en Victoria-vandring

HÖRBY. ?Nu kan du följa med Victoria Benedictsson på en vandring genom Hörby. Nyligen lanserades nämligen en särskild Victoria-app, ”Victoria och sanningen”. Med appen i telefonen kan man lyssna på utdrag ur Victorias noveller och träffa människor som bor eller verkar i Hörby i dag. Bland andra författaren Lina Wolff och Åsa Dahlborg-Olsson, chef på Hörby museum.
– Victoria Benedictssons livsöde är en stark och gripande historia, säger Fredrik Pålsson på produktionsbolaget Umami som gjort ljudvandringen.
”Victoria och sanningen” finns tillgänglig via en app som heter Guidly. Denna kan laddas ner i app-store för iphone och ipad, under nästa år är planen att lansera även en version för android.

Vandringen kostar 75 kronor att ladda ner. Vandringen startar vid Hörby museum och fortsätter därefter bland annat till biblioteket och huset där Victoria bodde. Novellen ”Fairbrooks krögare”, som Sanna Persson Halapi läser utdrag ur, är ramen för ljudvandringen som tar cirka 1,5 timme att gå.
– Det är som en långfilm men med verkligheten som filmduk. Jag tror appen kan passa såväl Hörbybor som litteraturintresserade, säger Fredrik Pålsson.
Under hösten kommer även en vandring om Victoria Benedictssons liv i Köpenhamn att lanseras, även den i Guidly.

Publicerad 24 October 2016 06:00