Niclas Christoffer:

”Alla skämt är på skånska”

Inga språkförbistringar på säsongsavslutningen i Marieholm

MARIEHOLM. ?Onsdagen den 7 september är det säsongsavslutning för sommarens stand up-kvällar på Hardings i Marieholm. Sist ut är Hurvakomikern Niclas Christoffer.

Hur är det att uppträda på hemmaplan?
– Jag har bott i Stockholm i många år men Skåne kommer alltid vara hemma för mig. Dessutom är det roligt att uppträda på lite mindre orter som Marieholm med en publik som kanske inte så ofta går på stand up.
Du är utbildad skådespelare, hur kom det sig att du började med stand up?
– Jag skickade in ett bidrag till en humortävling i Göteborg för många år sedan. Det slutade med att domaren Jan Bylund ringde upp mig och erbjöd mig en tid på Norra Brunn i Stockholm. Då visste jag inte ens hur stor stand up-scenen i Sverige är, trots att jag är barndomskompis med Johan Glans och har sett honom uppträda.
Hur skulle du beskriva din humor?
– Jag utgår mycket från mig själv och bjuder mycket på själv. Jag är väldigt gay på scenen – och privat. Det är skillnad att uppträda i Stockholm och på mindre ställen, jag märker att det fortfarande är mer tabu att skämta om homosexualitet i mindre städer.
Varför är stand up så roligt?
– Du får betalt direkt, precis som när man spelar barnteater, publiken reagerar direkt. Ibland går det åt helvete och det gör det spännande. Om du har haft ett gig på Finlandsfärjan på lillejulafton och folk är skitpackade så är du inte nervös för att göra något efter det.
Du har skrivit tre ungdomsböcker som blivit uppmärksammade, kommer det fler?
– Ja, jag har skrivit hela sommaren och planen är att ge ut en barnbok och en ungdomsbok nästa år. Ungdomsboken kommer vara en fristående fortsättning på den förra och handla om psykisk ohälsa.
Du har varit med i Solsidan också, berätta!
– Jag hade en liten gästroll som mäklare och var med i en och en halv minut. Det är intressant vilken stor genomslagskraft tv har, trots att det var så kort tid så är det folk som känner igen mig därifrån.
Vad kan man förvänta sig av showen den 7 september?
– En rolig kväll med många skratt. Och alla skämt är på skånska, så man behöver inte vara orolig för att inte förstå.


Missa inte!

Niclas Christoffer på Hardings i Marieholm, den 7 september. Arrangör är Teckomatorps Humorfabrik.

Publicerad 28 August 2016 06:00