Malmöbaserade artisten Anna Jadéus uppträder på den första Remmarlövsfestivalen någonsin. ?Foto: Pressbild

Malmöbaserade artisten Anna Jadéus uppträder på den första Remmarlövsfestivalen någonsin. ?Foto: Pressbild

Fixar festival i sin egen trädgård

Premiär för Remmarlövsfestivalen den 20 augusti

REMMARLÖV. ?För några år sedan startade Pia Tapper Galleri M i Eslöv. Sedan dess har hon haft några musik- och poesi­aftnar hemma i trädgården sommartid. Nu gör hon slag i saken och uppfyller en dröm – att ordna en egen festival, även den hemma i trädgården.
– Det är friskt vågat, hälften vunnet. Och jag är livrädd, jag har ingen aning om hur många som kommer, säger Pia Tapper.
Idén till festivalen tog form tidigare i sommar och lördagen den 20 augusti klockan 15 äger den första Remmarlövsfestivalen någonsin rum.
– Det är första gången jag gör något i den här omfattningen och min förhoppning är att kunna locka fler till Eslövs kommun. Att fler ska upptäcka att Eslöv är en riktig pärla och att allt är möjligt här!
Det stora ?dragplåstret är bossa nova- och jazzsångerskan Miriam Aïda. Med sig har hon Mats Andersson på sjusträngad akustisk gitarr och Fredrik Kronkvist på saxofon.
Deltar gör ?även Gert Inge Persson på trumpet och flygelhorn som uppträder tillsammans med Martin Lavröd på piano, malmöbaserade musikern Anna Jadéus med låtskrivaren Janet Hansson samt Malmöbandet Two Sailors som består av Jone Eskilsson och David Birde.
– Det är ett brett program i olika genrer. Jag är väldigt nöjd, det är kort och gott himla bra artister.
Festivalen börjar ?klockan 15 och pågår i ett par timmar. På plats finns det möjlighet att köpa enklare fika och korv med bröd.
– Min tanke är att skapa en årlig tradition, att det ska bli ett återkommande arrangemang.
Hur många har du plats för i trädgården?
– Åtminstone ett par hundra. Faller det väl ut så blir det säkert en Remmarlövsfestival även 2017. Och om det växer sig större får jag väl flytta ut festivalen i hästhagen, säger Pia Tapper med ett skratt.


Miriam Aïda är festivalens dragplåster. Foto: Foto: David Pahmp

Miriam Aïda är festivalens dragplåster. Foto: Foto: David Pahmp

Missa inte!

Remmarlövsfestivalen, lördagen den 20 augusti klockan 15 i Fattighusets trädgård (Remmarlöv 806). Medverkar gör Miriam Aïda, Anna Jadéus, Gert Inge Persson och Two Sailors. Biljett kostar 150 kronor, gratis för barn under 12 år.

Publicerad 15 August 2016 06:00