De har gjort en bok om ”spiddekaga”

Brukarläsombuden har skrivit om det anrika Nordkvist spettekaksbageri

ESLÖV. ?Ägg, socker och potatismjöl. Att det är ingredienserna i spettekaka vet nog många skåningar. Men de fem brukarläsombuden i Eslöv, som ska främja läsning inom daglig verksamhet, vet betydligt mer än så, de har nämligen skrivit en bok i ämnet.
Detta firades förra veckan med boksläpp på biblioteket med såväl musik som signering – och spettekaka – på programmet.
– Det har varit både spännande och svårt att komma på vad man skulle skriva. Att signera böcker har varit det roligaste, det är kul att träffa mycket folk, säger Andreas Larsson som är en av de fem författarna till boken.
Han får medhåll av Veronika Wiberg Klang som både bidragit med text och bilder till boken.
– Allt har varit roligt, speciellt eftersom jag inte visste hur det gick till innan, berättar hon.
Lokal historia
Boken handlar ?om Nordkvist spettekaksbageri. Ägaren Lars-Inge Andersson var inte sen att nappa på förslaget om att skriva en bok om det 66 år gamla bageriet.
– Jag tyckte att det var ett trevligt förslag och de har gjort ett riktigt bra jobb. Jag har personer från daglig verksamhet som jobbat hos mig i flera år, så det var självklart att säga ja, säger Lars-Inge Andersson.
År 2014 anordnade brukarläsombuden en lättläst bokmässa och vann även Eslövs kommuns mångfaldhetspris.
Tryckts i 300 exemplar
– Målet efter ?mässan var att skriva en bok och de har själva valt ämne, skrivit och fotograferat, berättar läsombudet Camilla Månsson-Dahlström som tillsammans med Cilla Bengtsson stöttat gruppen under arbetets gång.
Boken har tryckts i totalt 300 exemplar och kommer att säljas hos Ica Kvantum och daglig verksamhets butik Lite av varje.

Publicerad 14 February 2016 06:00

Lokaltidningen Mellanskånes nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få de senaste nyheterna tisdag och fredag