Det bästa skånska ?ungdomarna i luftpistolsskytte tävlade i Hörby. ?foto: mostphotos.com

Det bästa skånska ?ungdomarna i luftpistolsskytte tävlade i Hörby. ?foto: mostphotos.com

Skåneeliten på plats i Hörby

Av
Tommy Stambolovski

SKYTTE/HÖRBY. ?Hörby pistolskytteklubb arrangerade i slutet av januari den andra deltävlingen i Svenska ungdomscupen i luftpistolsskytte.

31 ungdomar från hela Skåne gjorde i rafflande dueller upp om medaljerna i Hörbys nya luftvapenhall på Svetsaregatan.
Tävlingen var den andra deltävlingen av totalt tre i Skåne. Skyttar från fyra olika föreningar tävlade och i potten ligger en plats i den stora riksfinalen i Svenska ungdomscupen, där man ställs mot Sveriges bästa skyttar.
– Allt gick väldigt smidigt och kul också att så många ungdomar var på plats, sa Sara Lindahl, skytt i arrangörsföreningen Hörby PSK.
Det var första gången som Hörbyklubben arrangerade cupen i den nya luftvapenhallen som man fick av kommunen för snart två år sedan. Den innehåller hela 20 banor och har även plats för ett antal åskådare. Att den ligger mitt i Skåne gör att hallen lämpar sig ypperligt för diverse regionaltävlingar.
– Det är en mycket fin hall som vi är väldigt nöjda med. Den är ljus och även handikappanpassad. Den fungerar också bra för andra verksamheter, säger Sara Lindahl.
Hörby PSK är en aktiv, pistolskytteklubb. Under vinterhalvåret tränar skyttarna i Hörby luftvapenhall, på torsdagar mellan klockan 18.00-20.00. Den här vintern har klubben med hela tre seniorlag i luftpistolallsvenskan.
Under den varmare delen av året så tränas det på 25–metersbanan vid norra infarten till Hörby.
– På sikt har vi också som mål att ha en större ungdomsverksamhet, säger Sara Lindahl.

Publicerad 10 February 2015 13:00